5 dage
Varighed
Halvpension
Forplejning
Medium
Sværhedsgrad
Hele året
Datoer

Denne vandreferie i Ligurien begynder og slutter i den idylliske middelalderby Ceriana, hvorfra et netværk af stier forbinder Alpi Maritime mod vest med de Liguriske Alper, der følger “Blomster Rivieraen” godt 300 km forbi Genova i syd.  Ceriana er en sand perle i de Liguriske Alper, kun en god times kørsel fra Nice Lufthavn og 20 minutter ad hårnålesvinge fra Middelhavet. Her er der virkelig rig mulighed for at møde autentisk bjergkultur og opleve en meget rustik del af Italien.

Fra bjergby til bjergby

På denne tur kommer du helt tæt på Ligurisk bjergkultur og mens du vandrer fra by til by i de frodige bjerge, har du ofte kig til havet: En helt speciel vandreoplevelse, hvor du selv sætter tempoet, mens du nyder naturen, den fantastiske udsigt, og om aftenen, en god middag, stor gæstfrihed og en varm seng.

Dette er den aktive miniferie for dig, der gerne vil opleve autentisk italiensk bjergkultur over en forlænget weekend.

Ankoms

ANKOMST Nice Cote d’Azur Lufthavn
TIDSPUNKT
MED I PRISEN 
Halvpension
Fem dages vandreferie fra by til by
Velkomstbriefing
Telefonsupport
GPS kort

 

IKKE MED I PRISEN
Flyrejse
Rejseforsikring
Frokost
Bagagetransport

Sådan gør du
Når du køber din rejse via denne side, bliver du bedt om at indbetale et depositum på 20% af rejsens pris. Når betalingen er registreret, går vi i gang med at booke din rejse og forbereder din ankomst.

Vi har forsøgt at besvare nogle ofte stillede spørgsmål her.

Du kan altid ringe til os på +45 31318839, hvis du har spørgsmål.

Additional information

DestinationLigurien

Vandretur

1

Dag 1

Vores lokale agent møder dig i bjergbyen Ceriana (350 m) og viser dig frem til din lejlighed. Her står en lejlighed med køkken, bad og terrasse klar til dig, og når du har stillet rygsækken, kan du bruge eftermiddagen på at udforske den helt særlige atmosfære i den smukke middelalderby, der knejser på toppen af et udspring for enden af Armea Dalen. Om aftenen spiser du på den lokale trattoria, hvor vi har reserveret bord til dig inklusive et glas af værtens hjemmelavede Grappa (pas på!).
2

Dag 2

Når du har spist morgenmad på terrassen eller på den lokale cafe og provianteret frokost til vandreturen, begynder din vandring mod Bajardo, der ligger i 900 meters højde. Første del af turen er temmelig stejl, men så er der til gengæld tid til at nyde udsigten mod havet og de frodige bjerge, så tag den med ro – efter en times tid, har du tilbagelagt de første par kilometer og den hårdeste del af dagsturen er derved overstået. Herefter går stien via en højderyg, krydser en vej, og lidt videre ad stier opad bjerget. Omsider kan du se Bajardo, der er vokset frem på toppen af et bjerg og som har en fantastisk 360 graders udsigt. Her venter dit værelse, et bad og en dejlig middag til dig og dine ledsagere.
3

Dag 3

Når du har nydt din morgenmad i ro og mag går turen over Monte Ceppo og herfra til Badalucco.  Fra Monte Ceppo (165o m) har du en spektakulær udsigt til Middelhavet på den ene side og sneklædte alper på den anden. Det er en stejl opstigning, men en bedre belønning end denne udsigt, kan du næppe tænke dig. Vi anbefaler, at du medbringer en madpakke og nyder den her, hvis vejret er til det. Efter Monte Ceppo går turen videre mod Badalucco, en charmerende lille bjergby, der har indtil flere barer og restauranter. Her bliver du indkvarteret i et lokalt B&B og til middag vil du kunne nyde lokale specialiteter som vildsvin, polenta og masser af pasta!

4

Dag 4

Nu går turen tilbage mod Ceriana, som ligger i nabodalen mod vest. I bevæger jer fortrinsvis ad skovstier og første del går stejlt opad. Tag jer god og nyd den smukke skov, hvor de lokale i mange generationer har plukket svampe og fanget vildt til middagsbordet. Snart når du toppen og vil kunne se Ceriana i bunden af dalen på den anden side af højderyggen. Turen nedad, med Middelhavet mod syd, er en dejlig afrunding på din vandreferie. Om aftenen venter middagen på dig hos Dario og Esmeralda, de charmerende ejere af det familiedrevne trattoria, som du har lært at kende den første aften i byen.
5

Dag 5

Når du har pakket og spist morgenmad, måske på den lokale cafe, sørger vi for, at du kommer afsted til lufthavnen i Nice. Vi kan arrangere din transfer.

Tour Reviews

5.00 based on 2 reviews
2. november 2021

We had a really amazing trip! Everything from the pickup in the airport, to the places we slept, to the routes that were custom made for us were just working perfectly. I can only recommend traveling with Outdoor Italy.

21. juni 2022

Det har været helt fantastisk at at være på vandreferie i Ligurien med Outdoor Italy. Vi har oplevet en fantastisk storslået natur, og smukke byer undervejs, hvor vi har oplevet et Italien der ikke var overrendt af turister. Fra vi bookede turen online, har der hele tiden løbende været en god kontakt og dialog med Ben, der har leveret en høj og enestående service, og har været hurtig til at opdatere os på praktiske spørgsmål i forbindelse med vores rejse, og koordinere vores modtagelse i Ceriana.
Vi blev godt modtaget i Ceriana og vist tilrette i et fantastisk middelalderhus fra 1200 tallet, som var meget rustikt og charmerende. Vi har nydt at bo i huset, særligt den smukke udsigt fra tagterrassen.
Turen har levet helt op til vores forventninger. Når vi er ankommet til den næste ny efter en dags vandring, er vi blevet godt modtaget på gode B&B med god service og stor imødekommenhed. Der var hver aften arrangeret middag på en lokal restaurant. Maden har været uovertruffen lækker, og der har været rigeligt af den, ofte 5-6 serveringer.
Hver morgen har vi haft telefonmøde med Ben hvor ruten er blevet gennemgået, så vi var trygge ved at begive os afsted, og Ben har været til at kontakte hvis/når vi havde brug for hjælp.
Det har været trygt og rigtig godt at rejse med Outdoor Italy. Vi har oplevet en bid af det autentiske Italien. Vi kan varmt anbefale Outdoor Italy, Det er bestemt ikke sidste gang vi vælger dem som vores rejsearrangør.

Britt & Bo

Leave a Review