9 dage / 8 nætter
Varighed
Halvpension
Forplejning
Maj – Oktober
Datoer
4/10
Sværhedsgrad

Tag på ni dages vandreferie i Dolomitterne

Oplev hele Alta Via N.1 – den klassiske højrute gennem Dolomitterne! Forkæl dig selv i ni dage med en vandretur gennem nogle af de mest betagende landskaber i disse utrolige italienske alper. Dette er den perfekte korte rute til dem, der leder efter en klassisk vandretur, men som ikke har en hel uge eller længere tid til rådighed.

HØJDEPUNKTER

  • Oplev hele Alta Via N.1 – en af ​​Dolomitternes berømte højruter!
  • Gå fra hytte til hytte i ni dage og nyd gæstfriheden i ​​et nyt bjergrifugie hver aften
  • Kort tid? Dette er den ultimative hurtige tur for vandrere på udkig efter en klassisk rute og en fantastisk oplevelse i Dolomitterne

Alta Via – “det bedste af det bedste” 

Alta Via N.1 repræsenterer “det bedste af det bedste” i et sandt vandrereparadis, hvor tusindvis af stier snor sig på kryds og tværs gennem Dolomitterne. Vi kan nu tilbyde en af de mest betagende, udfordrende og interessante ruter, hvor I vandrer ad de skønneste stier fra hytte til hytte gennem dette fortryllende landskab. 

Alta Via N.1 er en fantastisk rute med overvældende udsigter, de smukkeste bjergformationer og nye overraskelser, hver gang du drejer om et hjørne eller over et nyt pas. Alta Via N.1. bevæger sig fra nord mod syd gennem de italienske alper med udgangspunkt i det italienske Sydtirol og leder sydover gennem flere forskellige bjerggrupper. Fra Fanes og Lagazuoi, og gennem mange andre bjerge i Cortino-området, som for eksempel Pelmo, Civetta, Moiazza og Dolomiti Bellunesi.

De usædvanlige kontraster i landskabet, skiftende farver og overflader i bjergene og en spændende blanding af italienske og østrigske påvirkninger gør denne tur til en helt unik oplevelse.

Vil du gå en kortere tur? Så læs mere om vores fem-dages vandreferie i Dolomitterne eller ring og hør mere på tlf. 31771100

Start / Slut Cortina D’Ampezzo
TIDSPUNKT Maj til oktober
MED I PRISEN 
Turbriefing
To overnatninger på 3-stjernet hotel
Seks overnatninger i charmerende rifugier
Morgenmad alle dage
Seks middage i rifugier
To transfers på ruten

 

IKKE MED I PRISEN
Flybillet
Rejseforsikring
Middage i Cortina
Lufthavnstransfer

 

 

Her kan du finde svar på de fleste af dine spørgsmål. Og du er selvfølgelig altid velkommen til at ringe til os på tlf. 31771100.

Additional information

DestinationDolomitterne

Program

Ni dages vandreferie i Dolomitterne

Total afstand: 80 km

1

Dag 1

Ankomst i Cortina d’Ampezzo, Dolomitterne

I ankommer til Cortina d’Ampezzo (1.224m) på egen hånd og tjekker ind på jeres hotel (lufthavnstransfer kan arrangeres). Cortina d’Ampezzo er en charmerende alpin ferieby omgivet af fantastiske bjerge. Cortina har et ry for godt skiløb og var i 1956 vært for Vinter-OL. Om sommeren bliver byen indtaget af vandrere og klatrere, der nyder outdoorlivet på stier og bjergvægge i området. Om eftermiddagen mødes I med en repræsentant, som briefer jer om turen, udleverer vandrekort og andre nødvendigheder før i begiver jer afsted på egen hånd. Alt afhængigt af, hvornår på dagen i ankommer, kan der også blive tid til at udforske Cortina d’Ampezzo’s hovedstrøg, Corso Italia, med gadens mange restauranter og caféer, antikvitetsforretninger, kunstgallerier og butikker. Overnatning i Hotel i Cortina d’Ampezzo.

2

Dag 2

Fra Lago di Braies til Sennes

Turen starter ved en smuk alpesø omgivet af skov og bjergtoppe – en skøn begyndelse på Alta Via N.1. Herfra vandrer i op til et stort højplateau med den mest fantastiske udsigt. Efter en 50 minutters transfer ankommer I til Lago di Braies (1.494m), hvor I påbegynder en opstigning på 800m ad en markeret sti og langs en flod af “ur” – nedfaldne sten fra eroderede bjergsider.  Her får I en fremragende udsigt over Val Foresta og dens toppe. Når i når frem til rifugiet kan i vælge en ekstra tur til toppen af Col di Lasta (2.997).. (~ 5 timers vandretur, 13,3 km / 1,179 m+/ 718 m-) Overnatning med middag i rifugie.

3

Dag 3

Altopiano di Fanes

Om morgen forlader du hytten og vandrer ned ad en bakke mod Rifugio Pederù (1.548m). Sporet bevæger sig ad en stejl grusvej i 40 minutter (den sidste del af vejen til rifugiet har en hældning på 20%). Fra Rifugio Pederù vandrer I op ad en bakke i retning af Lago di Limo. Og efter Lé Piciodel-søen fortsætte stien gennem et charmerende landskab med små søer og afrundede bjergtoppe langs floden Ru d’Al Plan. Hytten i skal overnatte i ligger lige under Limo Pass, hvor i kan nyde en fantastisk udsigt over Tofane Mountains. (~ 4 timers vandretur 7,4 km / 700m+/599m-) Overnatning med middag i rifugie.

4

Dag 4

Cime di Fanis & Lagazuoi Massiverne

Denne dag byder på en skøn vandretur gennem Altopiano di Fanes til Lagazuoi Massivet. Her vil du opleve smukke panoramaudsigter til de vestlige Dolomitter og Marmolada Massivet, Dolomiternes “Dronning”. Alta Via N.1 fortsætter nu gennem smukke, høje karstformationer, der stiger op til Forcella del Lago og – via en smal åbning i bjerget – med en nedstigning på stejl “ur” på sydsiden. Ved bunden af ​​skråningen ligger søen Lago di Lagazuoi, hvis grønne vand omkranses af fyrretræer og Cima del Lago og Cima Scotoni’s bjergsider. Fra alpesøen begynder den lange, stejle stigning op til jeres næste hytte. I vandrer ad åbent, stenet terræn og passerer forbi ruiner fra første verdenskrig før i når frem til det næste rifugie – et af de højest beliggende i  Dolomitterne (2.752m) med 360 ​​graders udsigt. (~ 6 timer vandretur 11,5 km / 1,121m+/  515m – .) Herfra vandrer I til Passo Falzarego, hvorfra I bliver kørt tilbage til Cortina d’Ampezzo. Overnatning på Hotel i Cortina d’Ampezzo.

5

Dag 5

Cinque Torri

Denne del af ruten er særligt interessant, både på grund af de spektakulære bjerge i området, men også for sin overflod af minder fra krigsårene: Ruten kommer nemlig helt tæt på grænsen mellem det tidligere Hapsburg-imperium og Italien. Derefter  passerer I under den fantastiske Tofana di Rozes og stiger derefter til Forcella Lagazuoi (2.573m), Forcella Travenanzes (2,507m) og Forcella Col dei Bos (2.331m). Omsider krydser vandrestien over hovedvejen, der går fra Cortina til Passo Falzarego, og gennem skoven til det fascinerende Cinque Torri-områder og dets mange bjerghytter. Herfra kan man nyde udsigten til blandt andet  San Martino, Civetta, Monti del Sole og Marmolada med dens smeltende gletcher. Herfra går turen videre mod syd mod Passo Giau til bjerghytten, hvor i skal overnatte (2.236m). (~ 6-7 timer vandring 17,7 km / 1,103m+ /1.541m-). Overnatning i Rifugie.

6

Dag 6

Pelmo og Civetta Massiverne

Efter du har nydt morgenmaden i rifugiet, går turen videre forbi et kapel og snor sig derefter op ad bakken på bagsiden af ​​Col Piombin, der tager dets navn fra minedriften, der engang fandt sted i området. Stien fører over Forcella Giau (2.360m) med masser af op- og nedture: Her er udsigt over Tofana og Monte Cavallo helt mageløs, for ikke at nævne bjergene, der ses mod syd: Monte Fromin, Cernera, Pelmo og Monte Mondeval. På en del af turen har du også udsigt over det majestætiske Sorapiss, og længere fremme, Cadore Dolomitterne. Omsider når du frem til Pelmo (3,168m), også kaldet ‘Guds trone’. På den sidste del af dagsturen vandrer I under Pelmos nordside til rifugiet på Passo Staulanza (1.783m), hvor I overnatter. (~ 5 timer vandreture 12,5 km / 487 m+ / 946 m-). Overnatning i rifugie.

7

Dag 7

Civetta Massivet

Fra Passo Staulanza vandrer I forbi flere bondegårde ad en forholdsvis befærdet sti til toppen af Monte Coldai, der støder op til det berømte Monte Civetta. Efter en frokostpause ved Lago Coldai, fortsætter I videre til Col Negro di Coldai med udsigt til den tårnhøje vestlige del af Monte Civetta – en massiv bjergvæg, der strækker sig over 6 km! Når I er nået cirka halvvejs forbi, begynder opstigning til det næste rifugie, der “hænger” på bjergtoppen med udsigt til Val Civetta, Alleghe-dalen og Marmolada Glacier. Denne overnatning er helt uforglemmelig. (~ 5,5 timers vandreture 10,8 km / 1,130m+ / 644m-.) Overnatning i rifugie.

8

Dag 8

Civetta & Moiazza til Passo Duran

Nu går turen videre ned til Val Civetta over Col Rean, over smukke, grønne enge til Val Corpassa-dalen. Ruten fører dig lige under Torre Venezias smukke sider (2.337m) og Torre Trieste (2.458m), som begge stiger ca. 600 meter lodret op fra dalbunden. Her vil du sikkert kunne se klatrere i gang med at bestige disse imponerende tårne! Gå videre forbi Rifugio Vazzoler og op gennem tæt skov til Forcella de l’Orso. Her kommer I frem til Forcella del Camp (1.933m), hvor I kan beundre den fantastiske udsigt til Moiazza Sud. Fortsæt turen mod Rifugio Bruto Carestiato (1.839m) og derefter til Rifugio San Sebastiano, hvor I følger en hvid grusvej på tværs af græsmarker (~ 40 minutters vandretur). Fra Rifugio San Sebastiano får I transfer tilbage til Cortina. (~ 7 timers vandring 15,6 km / 983m+ / 1.649m-.) Overnatning i Hotel i Cortina d’Ampezzo.

9

Dag 9

Afrejse
Morgenmad på hotellet, check ud og afrejse fra Cortina D’Ampezzo (transfer kan arrangeres).

Tour Reviews

5.00 based on 1 review
22. november 2019

Hej Outdoor Italy 🇮🇹
For det første tusind tak for hjælpen med at planlægge min tur, og tilpasse den så den passede til mig.
For mig var det helt fantastisk at få den oplevelse helt på egen hånd. Det er helt ubeskriveligt smukt og imponerende at vandre i dolomitterne. Nok et af de smukkeste steder jeg har set.
Jeg har udviklet mig personligt og kun fået endnu mere lyst til at vandre.
Ruten var fantastisk, der var mulighed for at ændre lidt undervejs afhængig af lyst og energi.
Det været en fantastisk tur med masser af personlig succes og sejr. Man kommer ned med en kæmpe stolthed og glæde over sin egen præstation.

Mvh Andrea

Leave a Review

Show reviews in all languages (2)