5 dage / 4 nætter
Varighed
Maj – Oktober
Datoer

Tag på vandreferie ad højruter gennem den smukkeste del af Dolomitterne

Oplev Alta Via N.1 – den klassiske højrute gennem Dolomitterne! Forkæl dig selv med fem dages vandreferie gennem nogle af de mest betagende landskaber i denne smukke del af de italienske alper. Dette er den perfekte korte vandreferie til dem, der leder efter en klassisk vandretur, men som kun har få dage til rådighed.

HØJDEPUNKTER

  • Oplev den første del af Alta Via N.1 – Dolomitternes berømte højrute!
  • Gå fra hytte til hytte og nyd atmosfæren i ​​en ny bjerghytte hver aften
  • Kort ferie? Dette er den ultimative korte tur for vandrere på udkig efter en klassisk vandretur i Dolomitterne

Alta Via – “det bedste af det bedste” 

Alta Via N.1 repræsenterer “det bedste af det bedste” i et sandt vandreparadis, hvor tusindvis af stier snoer sig på kryds og tværs gennem Dolomitterne. Vi kan nu tilbyde en af de mest betagende, udfordrende og spændende ruter i Dolomitterne, hvor I vandrer fra hytte til hytte gennem dette fortryllende landskab. 

Alta Via N.1 er en fantastisk rute med overvældende udsigter, de smukkeste bjergformationer og nye overraskelse, hver gang i kommer rundt om et hjørne eller over et nyt pas. Alta Via N.1. går fra nord mod syd gennem de italienske alper med udgangspunkt i det italienske Sydtirol og via flere forskellige bjerggrupper: Fra Fanes og Lagazuoi, og forbi mange andre bjerge i Cortina-området, som Pelmo, Civetta, Moiazza og Dolomiti Bellunesi.

De usædvanlige kontraster i landskabet, skiftende farver og overflader i bjergene og en spændende blanding af italienske og østrigske påvirkninger gør dette til en helt unik vandretur.

Vil du afsted på en længere vandreferie? Læs mere om vores ni dages vandreferie i Dolomitterne her eller ring til os og hør mere på 31771100.

Start / Slut Cortina D’Ampezzo
TIDSPUNKT Maj til oktober
MED I PRISEN 
Turbriefing
To overnatninger på 3-stjernet hotel
To overnatninger i charmerende rifugier
Morgenmad alle dage
To middage i rifugier
Privat transfer

 

IKKE MED I PRISEN
Flybillet
Rejseforsikring
Middage i Cortina
Lufthavnstransfer

 

 

Her kan du finde svar på de fleste af dine spørgsmål. Og du er selvfølgelig altid velkommen til at ringe til os på tlf. 31771100.

Additional information

DestinationDolomitterne

Program

Fem dages vandreferie i Dolomitterne

Total distance: 33,2 km

1

Dag 1

Ankomst i Cortina d’Ampezzo, Dolomitterne

I ankommer til Cortina d’Ampezzo (1.224m / 4.016 ‘) på egen hånd og tjekker ind på jeres hotel (lufthavnstransfer kan arrangeres). Cortina d’Ampezzo er en charmerende alpin ferieby omgivet af de mest imponerede bjerge. Cortina har et ry for godt skiløb og var i 1965 vært for Vinter-OL. Om sommeren bliver byen indtaget af vandrere og klatrere, der nyder outdoorlivet på de nærliggende stier og bjergvægge. Om eftermiddagen mødes I med en repræsentant, som briefer jer om turen, udleverer vandrekort og andre fornødenheder før i begiver jer afsted på egen hånd. Alt afhængigt af, hvornår på dagen i ankommer, kan der også blive tid til at udforske Cortina d’Ampezzo’s hovedstrøg, Corso Italia, med gadens mange restauranter og caféer, antikvitetsforretninger, kunstgallerier og butikker. Overnatning i Hotel i Cortina d’Ampezzo

2

Dag 2

Fra Lago di Braies til Sennes

Turen begynder ved en smuk alpesø omgivet af skov og bjergtoppe. Herfra vandrer I op til en stort højplateau med den mest fantastiske udsigt. Efter en 50 minutters transfer ankommer I til Lago di Braies (1.494m), hvor I påbegynder en opstigning på 800 m ad en markeret sti og langs en flod af “ur” – nedfaldne sten fra eroderede bjergsider.  Her får I en fremragende udsigt over Val Foresta og dens toppe. Når I ankommer til rifugiet, hvor I skal overnatte, kan I vælge en ekstra tur til toppen af Col di Lasta (2.997).. (~ 5 timers vandretur, 13,3 km / 1,179 m+/ 718 m-) Overnatning i rifugie.

3

Dag 3

Altopiano di Fanes

Om morgen forlader I rifugiet og vandrer ned ad en bakke mod Rifugio Pederù (1.548m). Sporet bevæger sig ad en stejl grusvej i 40 minutter (den sidste del af vejen til rifugiet har en hældning på 20%). Fra Rifugio Pederù vandrer i op ad en bakke i retning af Lago di Limo. Og efter Lé Piciodel-søen fortsætter stien gennem et charmerende landskab med små søer og afrundede bjergtoppe langs floden Ru d’Al Plan. Jeres rifugie for denne aften ligger lige under Limo Pass, hvor i kan nyde en fantastisk udsigt over Tofane Mountains. (~ 4 timers vandretur 7,4 km / 700m+/599m-) Overnatning i rifugie.

4

Dag 4

Cime di Fanis & Lagazuoi Massiverne

Dagens vandretur går gennem Altopiano di Fanes til Lagazuoi Massivet. Her kan du opleve smukke panoramaudsigter til de vestlige Dolomitter og Marmolada Massivet, Dolomiternes Dronning. Alta Via N.1 fortsætter forbi smukke, høje karstformationer, der stiger op til Forcella del Lago og via en smal åbning i bjerget med en stejl nedstigning på “ur” på sydsiden. Ved bunden af ​​skråningen ligger søen Lago di Lagazuoi, hvis grønne vand omkranses af fyrretræer og Cima del Lago og Cima Scotoni’s bjergsider. Fra søen begynder den lange, stejle stigning op til jeres næste rifugie. I vandrer på åbent, stenet terræn og kommer forbi ruiner fra første verdenskrig, før i når frem til det næste rifugio, som er et af Dolomitternes højest beliggende (2.752m) med 360 ​​graders fantastisk udsigt. (~ 6 timer vandretur 11,5 km / 1,121m+/  515m – .) Herfra vandrer i til Passo Falzarego, hvorfra i bliver kørt tilbage til Cortina d’Ampezzo. Overnatning på Hotel i Cortina d’Ampezzo.

5

Dag 5 - Afrejse

Morgenmad på hotellet, check ud og afrejse fra Cortina (transfer kan arrangeres).

Tour Reviews

5.00 based on 1 review
22. november 2019

Hej Outdoor Italy 🇮🇹

For det første tusind tak for hjælpen med at planlægge min tur, og tilpasse den så den passede til mig.
For mig var det helt fantastisk at få den oplevelse helt på egen hånd. Det er helt ubeskriveligt smukt og imponerende at vandre i dolomitterne. Nok et af de smukkeste steder jeg har set.
Jeg har udviklet mig personligt og kun fået endnu mere lyst til at vandre.
Ruten var fantastisk, der var mulighed for at ændre lidt undervejs afhængig af lyst og energi.
Det været en fantastisk tur med masser af personlig succes og sejr. Man kommer ned med en kæmpe stolthed og glæde over sin egen præstation.

Mvh Andrea

Leave a Review

Show reviews in all languages (2)