6 dage
Varighed
Halvpension
Forplejning
Advanced
Sværhedsgrad
Juni-Sept
Datoer

På Tour Mont Blanc følger vi sporet fra verdens måske mest populære ultra trail løb, Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB), som bugter sig 170 km og små 10.000 højdemeter rundt om Europas højeste bjergmassiv. Men modsat det klassiske løb, begynder vi fra Courmayeur på den italienske side af Mont Blanc.

Ring og hør mere om denne tur på+45 31318839

Dagligt tilbagelægger vi i gennemsnit cirka 28 km og mellem 1500 og 2000 positive højdemeter – det kan lyde af meget, men vi bruger god tid på det, for vi skal nyde den fantastisk natur, gletchere, Ibex, solopgange og hinandens selskab.

Deltagerantal: Der skal være minimum fire deltagere på denne tur.

START Courmayeur ved Hotel Croux
TIDSPUNKT kl. 09.00
MED I PRISEN 
Halvpension
Fem overnatninger i refugier
Seks dages point-to-point
Maks 8 personer
To erfarne guider

 

IKKE MED I PRISEN
Flybillet
Rejseforsikring

 

 

Om Tour Mont Blanc

Vi starter ud fra Courmayeur på den Italienske side af Mont Blanc. Turen er opdelt i seks etaper, der bringer os gennem de tre lande Italien, Schweiz og Frankrig, og gennem et fantastisk varieret terræn, over bjergtoppe i over 2500 meters højde, via de smukkeste dale, forbi krystalklare bjergsøer og små charmerende landsbyer. Du får hele den klassiske Tour du Mont Blanc-oplevelse i selskab med andre, der deler din passion for trailløb samt to erfarne guider, der har indgående kendskab til området.

Courmayeur

Du sørger selv for at komme til Courmayeur, hvor vi mødes den første morgen kl 0900. Du får muligvis behov for en overnatning i nærheden før og efter Tour Mont Blanc. Vi hjælper dig gerne med at finde et godt hotel sammen med de andre deltagere.

Fly og transfer

De nærmeste lufthavne er Geneve, Milano og Torino. Fra alle tre lufthavne kan du komme til Courmayeur på cirka 2 timer med shuttlebus, offentlige transport eller lejebil. Vi skal nok være behjælpelige med at finde transfer-muligheder, når du har købt din flybillet.

Vi har forsøgt at besvare de oftest stillede spørgsmål her. Du kan naturligvis altid ringe og stiller flere spørgsmål på tlf. 31771100.

Additional information

DestinationCourmayeur

Program

Seks dages løb rundt om Mont Blanc med start og mål i Courmayeur

1

Dag 1

Kl. 09:15: Afgang fra Hotel Croux i Courmayeur.

Kl. 17.00: Est. ankomst til La Fouly

Kl. 19.00: Fælles Middag

Etape-beskrivelse:  Courmayeur til La Fouly

Vi lægger ud med en skarp opstigning til Rif. Bertone, som vi når efter halvanden time ad spor, fortrinsvis skov. Fra Bertone følger vi et flat spor langs bjergsiden og bevæger os de næste 15 km mod øst, med den smukkeste panorama-udsigt til Mont Blanc. Vi spiser frokost ved Rif Elisabetta og begynder derefter opstigninger over Grand Col Ferret (2490m), hvor vi holder pause på toppen og nyder udsigten. Herefeter går turen nedefter mod La Fouly, hvor en god middag venter os.

Dagens distancer 31 km (+2700/-2300hm)

2

Dag 2

Kl. 07.00: Morgenmad og gennemgang af dagens etape

Kl. 8.00: Afgang

Kl. 16.00: Est. Ankomst til Champex Lac

Kl. 19.00: Fælles middag

Etape-beskrivelse: La Fouly til Champex Lac

Denne Turen fra La Fouly til Champex Lac er en af de mindre udfordrende. Vi begynder med 12 kilometers nedløb og holder en lille pause, når vi når ned til bunden af dalen. Herefter bevæger vi os op mod Champex-Lac – en fin lille by, hvor der er god mulighed for at handle og nyde en aperitif ved den smukke sø.

Dagens distancer 23 km (+1200/-1900hm)

3

Dag 3

Kl. 07.00: Morgenmad og gennemgang af dagens etape

Kl. 08.00: Afgang

Kl. 18.00: Est. ankomst til Chamonix

Kl. 19.00: Fælles middag

Etape-beskrivelse: Champex Lac til Chamonix

Den hårdeste, men også en meget smuk del af ruten, hvor vi skal op ad flere ret skarpe stigninger. Efter den første tur over Catogne, hvor vi krydser grænsen fra Schweiz til Frankring, holder vi pause og spiser frokost i Vallorcine. Derefter skal vi over endnu en top med en meget stejl opstigning, men så begynder et fantastisk nedløb på cirka 8 kilometer mod Chamonix. Her vil du være glad for din trappetræning.

Dagens distancer 39 km (+2500/-2900hm)

4

Dag 4

Kl. 07.00: Morgenmad og gennemgang af dagens etape

Kl. 08.00: Afgang på sidste dagstur.

Kl. 15.00: Est. ankomst til La Contamines.

Kl. 19.00: Fælles middag

Etape-beskrivelse: Chamonix til Les Contamines

Dette er turens længste pas, men de første 8 km er foregå på asfalt og i roligt tempo mod Les Houches. Her får vi os nok en hurtig espresso før vi begynder opstigning over en af områdets skibakker – som vi løber nedad på den anden side. Vi holder pause i den charmerende lille by, Saint-Gervais.  Her er der mulighed for at vi lige kan tanke op med vingummier og energi, før vi løber videre. De næste 10-12 km er forholdvis flade, med en del asfalt og skovstier i lav højde.

Dagens distancer 35 km (+2550/-1800hm)

5

Dag 5

Kl. 07.00: Morgenmad og gennemgang af dagens etape

Kl. 08.00: Afgang

Kl. 15.00: Est. ankomst til Les Chapieux

Kl. 19.00: Fælles middag

Etape-beskrivelse: La Contamines til Les Chapieux

De første 10 km fra La Contamines mod Les Chapieux er forholdsvis “flade” og vi passerer et område med en del campingpladser og anden civilisation – men så skal vi over Col du Bonhomme, en af de højeste toppe på ruten. En skarp stigning, der vil være udfordrende for vores trætte ben. Heldigvis er der ikke så langt til toppen og fra Col du Bonhomme får vi et dejligt nedløb mod Les Chapieux, hvor vi overnatter i et hyggeligt refugium.

Dagens distancer 20 km (+960/-1320hm)

6

Dag 6

Kl. 07.00: Morgenmad og gennemgang af dagens etape

Kl. 08.00: Afgang

Kl. 14.00: Est. ankomst til Courmayeur

Kl. 19.00: Fælles middag

Etape-beskrivelse: La Contamines til Courmayeur

Dagen begynder med en ret skrap opstigning og vi skal først over to toppe, før vi begynder på et helt fantastisk nedløb mod Lac Combal. Efter Lac Combal får vi en spektakulær udsigt til Mont Blancs gletchere og derefter skal vi over den sidste top inden det sidste knudrede nedløb mod Courmayeur.

Dagens distancer 18 km (+960/-1320hm)

Hvad skal du pakke?

Vi anbefaler, at du som minimum tager følgende med:

 • Løberygsæk 12 L minimum
 • Væskeblære eller flaske med samlet 1 l + 1/2 reserve
 • Energi til back-up (vi kan proviantere undervejs)
 • Pandelampe med reservebatterier
 • Shell-jakke og bukser i goretex eller lignende.
 • Stave
 • Mindre førstehjælps-kit + Comped eller lignende.
 • Lagenpose til overnatning i rifugier
 • Fleece og bukser til kolde aftener.
 • Effektivt undertøj
 • Solbriller
 • Kreditkort, pas, kontanter.
trail mt blanc