Selvfølgelig kan du vandre i bjerge!

Rigtig mange nye vandrere stiller sig selv spørgsmål som: Er jeg stærk nok til at vandre i bjerge. Har jeg konditionen til det. Kan jeg finde ud af det – eller risikerer jeg at fare vild?

Man skal aldrig lade angsten og usikkerheden vinde, hvis man går og drømmer om en vandretur i bjergene. Det er en fantastisk oplevelse, og når først man har prøvet det en gang, vender man sandsynligvis tilbage til bjergene igen og igen.

Den storslåede udsigt. Fornemmelsen af frihed, når man vandrer uden for lands lov og ret – alene, eller sammen med familie eller en god ven. Den gode mad og hyggen, når man sidder bænket op til middag med andre vandrere i de små refugier på vejen. Dét er oplevelser, du vil huske resten af livet. Modsat et nyt og endnu større fladskærms-tv.

Er min fysik til det?
Drømmer du om en vandretur i Lysdalen, Dolomitterne eller en af vores øvrige destinationer, bør du selvfølgelig overveje, om din fysik er til det:

Går du jævnligt ture, og kan du vandre 10-15 km ad en skovsti, uden at din krop bryder helt sammen? Er du generelt et forholdsvis aktivt menneske? Har du skader i knæ eller fødder, der måske ikke kan tåle at gå for meget op og ned i bakket terræn?

I bjergene måles sværhedsgraden af en rute mere på antal højdemeter – det vil sige antal meter, man bevæger sig opad – og terræn, end på selve distancen. 500-1000 højdemeter kan de fleste godt klare over en dags vandring, hvis terrænet ikke er for teknisk.

I bjergene bevæger man sig også langsommere. Det handler om at spare på energien – man når det nok!

Vandreture for de fleste
Vores vandreture henvender sig til de fleste, der er i nogenlunde god fysisk form. Men det er selvfølgelig klart, at man godt må forberede sig lidt hjemmefra: Find det mest bakkede terræn i nabolaget, og brug nogle timer hver uge på at at vende benene til belastningen.

Selvom Outdoor Italy er et lille og nyt rejsebureau, så har vi allerede haft rigtig mange nye vandrere afsted i alperne. Og vi har endnu ikke – syv, ni, tretten – haft en eneste gæst, der er faret vild. Skulle det ske, så er vi trygge ved, at en af vores lokale guider hurtigt kan være på pletten eller rådgive over telefonen.

Hvis du stadig er usikker, så ring til os og få en snak – vi har erfaringen og kan rådgive dig, men forvent at vi er tilbøjelig til at sige: Selvfølgelig kan du vandre i bjerge!

About Author

client-photo-1
Ben Holst

Comments

Skriv et svar